Alsóbogát község honlapja

Tisztelt Lakosok!

Az 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozat alapján a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, , a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülhetnek majd.

(gáz-vagy távhő - szolgáltatási szerződéssel NEM rendelkező háztartások)

A fenti Kormányhatározat alapján:

háztartásonként egy, a jelen tájékoztatóhoz mellékelt igénybejelentés nyújtható be a Somogyjádi Közös Önkormányzati Hivatalba ( 7443.Somogyjád Kossuth L. utca 42)

2018. október 15. napjáig (hétfőig) ügyfélfogadási időben.

Az igénybejelentés benyújtására megadott határidő jogvesztő!

További információk:

  • Háztartásnak minősül ezen igénybejelentés szempontjából az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.
  • Az igénylőnek az adott háztartás a bejelentett lakóhelye vagy bejelentett tartózkodási helye kell legyen.
  • Nem felel meg a háztartás a feltételeknek, amennyiben a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben részesült.
  • A benyújtott igények jogosságát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrizheti szúrópróbaszerű, helyszíni vizsgálattal. Ha a vizsgálat eredményeképpen valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési vagy büntetőeljárást kezdeményez vele szemben.

A benyújtott igényekkel kapcsolatos eljárás az alábbiak szerint alakul:

Az igények legkésőbb 2018. október 15- i beérkezését követően azokat összesítjük és továbbítjuk a Magyar Államkincsár Somogy Megyei Igazgatóságához. 2018. október 17 - ig a Belügyminisztérium tájékoztatja a Kormányt az igényfelmérés eredményéről és a szükséges források önkormányzatonkénti összegéről ezzel egyidejűleg születik kormánydöntés. A megítélt támogatás természetbeni, az önkormányzattal a szükséges beszerzési vagy közbeszerzési eljárást követően megállapodást kötő vállalkozásoknál lesz majd átvehető az önkormányzattól kapott igazolás alapján.

Alsóbogát, 2018. augusztus 10.

Süle Tibor

polgármester

Az igénylőlap IDE kattintva elérhető.

Nyelvek

Széchenyi 2020.